Kecskemét-Évadzáró coursing

2010.11.14.

Nagy volt az izgalom, mert kicsit rendhagyónak számított ez a verseny idehaza. Bár cím nélküli volt a megmérettetés, izgalmakban nem volt hiány ezen a napon. Gyönyörű idő volt, meghazudtolva a november közepi dátumot, szinte erre a napra rendeltetett.
A tombola ötletemet felkarolva, sikerült meggyőzni a vezetőséget, hogy jó és kedves dolog lesz a verseny utáni kis játék, így minden nevező már a startszámnak megfelelő tombola jegyét, kézhez is kapta a bejelentkezésnél.
Köszönöm a sok segítséget és ajándékot amik felajánlásra kerültek és lányaimnak a kuncsorgást a minnél több bevétel eléréséhez.
A kalapozásból befolyt összeget az Agár Fajtamentésnek ajánlottuk fel, evvel is segítve munkájukat!

Sajnos ismét nem tudott mindenki eljönni, így páratlan lett a barzoj nevezők létszáma, ami számunkra nem sok jóval kecsegtetett. A sorsolásnál 3-as futam lett, amit az osztrák bíróúr nem szeretett volna engedni, de hát magyar versenyszabályzat viszont enged, így a két kan kutya közé beékelődve álltunk a rajthoz. Egyik versenyző kollégánk sem a jóindulatáról híres, így Léna középen szinte elveszett a hatalmas kanok között, csak reménykedni tudtam, hogy nem lesz baj belőle.
Az első futamot kiértékelve, pont nem láttam értelmét a második indításnak, Léna nyulat vesztett és csak a pálya második felétől vadászott úgy istenigazán. A kapott pontok alapján is a harmadikok voltunk, sebaj, majd javítunk a második futamban.
Lesifotósunk Zsófi, most is szuper képeket készített a barzikról:

 







A második futam ha lehet még rosszabbra sikerült mint az első. Szélről indítottam, de gyorsan kiderült, hogy a kutyák nem a nyulat fogják keresni. Léna esett, Esso támadásának köszönhetően, így sántikálva futott be a célba. A végeredmény: 2.hely
  http://www.youtube.com/watch?v=wunn2kO9-u8

Jó hangulatú verseny volt, sok látogató és új kutyás volt, a tombolának is sikere lett, jövőre folyt.köv. :))