Városlőd - avagy 3 kutya-3 gyerek egy felnőttel

Kellő humorérzékkel és egy nagy adag optimizmussal indultunk Városlődre, ahol a bullterrieresekhez csatlakozva töltöttünk el egy hosszú hétvégét.
A kis alpesi faházak egy meredek domboldalon voltak elhelyezve, így senki sem panaszkodhatott, hogy mozgásszegény lett volna az idei táborozásunk. A legfelső sor legutolsó házait kaptuk, így mire felhurcolkodtunk és elrendeződtünk, már mindenkinek bedurrantak a combjai és a levegő vétel is erőteljes lihegéssé fajult.
A gyerekek egyből felfedezték a játszóteret és a csúszdát, így azon kívül, hogy lehorzsolódott pár testrészük nagyobb gond nem lett az állandó nyüzsgésükből. Az első este egy kis játékot találtam ki, készítettem egy kutyás kvízt, amiben a legtöbb jó választ adó gazdi, jutalomként egy igazi bullys relikviának örülhetett. A reggeli ébresztőről és az esti fennlétről a parkban táborozó német zenész diákok gondoskodtak, amíg Ildi barátnőm összeszedve minden nyelvből kiválogatott számára ismert szót összekovácsolva, rá nem üvöltötte a reggel hétkor próbáló fúvós zenekarra.
A kutyás társaság elég vegyes volt, rendesen felhigítottuk a létszámot a két agárral, yorkival, apukámék rotijával és Ildi schnauzerével :)  
Napközben sétáltunk, túráztunk, majd közösen főztünk, sütögettünk és palacsintáztunk. Fárasztó, de jó móka volt, a gyerekek még hazafelé is végigaludták az utat :)